Yhteistyöyrityksemme esittäytyvät

Meille Green Data FS:ssä on tärkeää vastuullisuus, joka näkyy arvojemme lisäksi kaikessa toiminnassamme. Toimimme yhdessä yritysten kanssa, jotka ovat sitoutuneet toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti. Tavoitteenamme on vahvistaa paikallisten yritysten kannattavuutta ympäristöystävällisillä ratkaisuilla. 16 yhteistyöyritystämme ovat kiinnostuneita tiedon keräämisestä, tiedolla johtamisesta, sekä kokonaisvaltaisesta liiketoiminnan kehittämisestä. Voit lukea onnistuneista datan soveltamisen esimerkkitapauksista Ajankohtaista -välilehdeltä. Tällä hetkellä datasta on nähtävillä yksi case-esimerkki ja lisää on tulossa pian - jää siis kuulolle!

 

 

JÄTEKUKKO OY

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kiinteistön päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Kattaviin palveluihin kuuluvat jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet. Jätekukon toimialue kattaa 15 kuntaa ja alueella on 215 000 asukasta.

20-vuotinen Jätekukko on mukana kiertotaloudessa edistämällä tavaran ja materiaalin kiertoa niin omassa toiminnassaan, kuin mahdollistajana. Yhtiö kehittää käsittelyprosesseja ja toimintatapoja päämäärätietoisesti siten, että ympäristöhaitat ovat mahdollisimman vähäiset ja materiaalin ohjautuminen hyötykäyttöön tehokasta.

Jätekukko osallistui huhtikuussa 2021 hankkeen toteuttamaan Data Boost For Sustainability -hackathoniin luovuttamalla osallistujille avointa dataa. Opiskelijat keksivät uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseksi.

Lue lisää Jätekukon vaikuttavasta toiminnasta.

Kuvan lähde: Jätekukko Oy

Kuvan lähde: Niiralan Kulma Oy

NIIRALAN KULMA OY

Jo 70 vuoden ajan toiminut Niiralan Kulma on turvallinen ja varma vuokranantaja, joka tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokrakoteja Kuopiosta ja lähialueilta. Tiesitkö, että Niku-kodeissa asuu yli 10 000 kuopiolaista?
Taloja ja koteja on erilaisiin elämäntilanteisiin: kaupungin ytimessä, rauhallisissa lähiöissä ja aktiivisissa maaseutukohteissa, pienen pienistä sinkkukodeista suurperheiden tarpeisiin. Niku-kodeissa myös lemmikit ovat sallittuja.
Niiralan Kulman tavoitteena on kestävä vedenkulutus ja sen vuoksi järjestettiin ”Nikun suuri Vesikisa 2021” -kilpailu heinäkuusta elokuuhun 2021. Kilpailun voittajaksi valittiin joukkue, joka onnistui tiputtamaan vedenkulutustaan eniten.
Huhtikuussa 2021 järjestetyssä Data Boost For Sustainability -hackathonissa nähtiin Niiralan Kulman luovuttamaa dataa. Jatkojalostettavan datan teemana oli kestävä vedenkulutus.

Kurkkaa kodikkaan Niiralan Kulman verkkosivut.

KUOPION OPISKELIJA-ASUNNOT OY

Kuopas eli Kuopion Opiskelija-asunnot Oy rakennuttaa, ylläpitää ja vuokraa opiskelija-asuntoja Kuopiossa noin 3000 opiskelijalle. Kuopaksen tehtävänä on tarjota opiskelijoilla viihtyisä koti ja turvata asuminen koko opiskeluiden ajan.

Kuopas toimii kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, samalla pyrkien pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. ”Asuminen on yksi suurimmista yksittäisen ihmisen hiilijalanjäljen aiheuttajista – siksi ei ole samantekevää, millä perusteilla tuleva koti valitaan. Yksi asian hyvistä puolista on, että säästämällä ympäristöä säästää yleensä myös rahaa”, yrityksen verkkosivuilla kerrotaan.

Voit lukea asumisesta ja hiilijalanjäljestä oheisesta linkistä.
Lisätietoja viihtyisästä Kuopaksesta tämän linkin takaa.

Kuvan lähde: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Kuvan lähde: Suomi Solar Oy

SUOMISOLAR OY

SuomiSolar Oy on aurinkoenergiaan erikoistunut kuopiolainen yritys. Yrityksen tavoitteena on olla kehityksen kärjessä Pohjois-Savossa ja toteuttaa taloudellisesti järkeviä ratkaisuja asiakkaiden energiatarpeisiin.

SuomiSolar aurinkosähkövoimalan etuja:
☀️ Hiilivapaa energianlähde, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä
☀️ Aurinkoenergia on kotimaista, ehtymätöntä ja ekologista
☀️ Kiinteistön jälleenmyyntiarvo nousee välittömästi
☀️ Huoltovapaa ja helposti ennustettava tuotanto
☀️ Sijoitetun pääoman tuotto on 5-10 %
☀️ Ei sähköveroa, teho- tai siirtomaksuja
☀️ Sähkön hinnan nousulla ei vaikutusta

Lue aurinkoenergian ammattilaisista tarkemmin.

TOTEC SYSTEMS OY

Totec Systems on Siilinjärvellä toimiva IT-konsultointiin erikoistunut yritys, joka tuo uutta näkemystä liiketoiminnan kehittämiseen tiedolla johtamisen avulla. Erikoisalaa ovat datan raportointi ja visualisointi Power Platform työkaluilla.

Inspiroidu innovatiivisen Totecin verkkosivuilla.

Videon lähde: Totec Systems Oy

Kuvan lähde: Data Group Oy

DATA GROUP KUOPIO

”Tehtävämme on kehittää asiakasyritystemme liiketoimintaa luomalla IT-työympäristöjä, joissa tehokas arki ja onnellisuus kukoistavat. Viemme IT-muutokset hallitusti ja asiantuntevasti läpi asiakkaan koko liiketoiminnan. Teemme tämän ymmärtämällä asiakkaamme nykyhetken ja tulevaisuuden sekä olemalla paikallisena kumppanina jatkuvasti läsnä ja lähellä.”, Eric Valta kertoo.

Data Group palvelee asiakkaitaan Pohjois-Savon ja Kainuun alueella 19 IT-ammattilaisen voimin. Liikevaihto oli vuonna 2020 n. 2.53me, josta palveluiden ja töiden osuus oli yli 60% kokonaisliikevaihdosta.

Katso, kuinka Data Group mahdollistaa uuden ja toimivan tavan työskennellä.

WE MAKE IT ROCK OY

We Make It Rock Oy on moderni kuopiolainen liikkeenjohdon konsulttiyritys, joka tuottaa asiantuntijapalveluita yritysten operatiivisten toimintojen ja toiminnanohjauksen kehittämiseen monipuolisesti.

We Make It Rock Oy:n perustaja Juha Kahelin on toiminut valmistavan teollisuuden parissa jo parin vuosikymmenen ajan. Hänellä on kokemusta mm. prosessi, kappaletavara, -että kunnossapitosektorilta, joissa hän on toiminut vastuullisissa rooleissa toimitusketjussa ja tuotannossa. Tämän lisäksi hänellä on kokemusta toiminnanohjaus -ja tiedonhallintajärjestelmistä käyttäjätasolta pääkäyttäjään asti.

Juhan työn draiverina on nähdä tekemisten tuloksia konkreettisesti. Prosessien ohjaaminen oikeita asioita tekemällä ja järjestelmiä hyödyntämällä tuo Juhan mukaan parhaat tulokset, jotka ovat vieläpä mitattavissa.

Lue lisää asiantuntevasta konsulttiyrityksestä.

Kuvan lähde: We Make It Rock Oy

Kuvan lähde: Sollertis Oy

SOLLERTIS OY

Kuopiolainen Sollertis tekee vaikuttavaa verkkonäkyvyyttä, joka syntyy saumattomasti toimivista verkkosivuista, markkinoinnista ja palvelimista. Yritys tuottaa WordPress-verkkosivuja ja digimarkkinointia yrityksille sekä kouluttaa yrittäjiä verkkonäkyvyyden saloihin. Sollertiksen pankkiholveihin rakennetut konesalit tarjoavat turvallisen paikan verkkosivuille ja virtuaalipalvelimille, tietenkin nykyaikaisilla järjestelmillä ja huippunopeilla yhteyksillä varustettuna.

Tutustu luotettavaan yhteistyöyritykseemme tästä.

PREVENTOS INFORMATICS OY

Preventos Informatics Oy on vuonna 2018 perustettu informaatiopalveluja tarjoava yritys.

Yrityksen visiona ja toimintaa ohjaavana tavoitteena on mahdollistaa puhtaan veden riittävyys tuleville sukupolville. Tekeminen syntyy intohimosta lajiin ja Preventos kertookin, että heillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä merkityksellisiä asioita. Ideologisten tavoitteiden saavuttamisessa hyödynnetään modernia ICT-teknologiaa.

”Preventos tarjoaa digitaalisia palveluita vesihuollon ja teollisuuden toimijoille. Haluamme auttaa ja palvella niin pieniä vesihuollon toimijoita kuin isojakin vesilaitoksia ja teollisuuden yrityksiä toteuttamaan vesihuoltoa entistä kestävämmin ja turvallisemmin.”, Teemu Räsänen täydentää.
Yritys on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, jonka vuoksi sivut kannattaa ottaa haltuun. Löydät Facebook- ja LinkedIn kanavista ajankohtaista tietoa.

Tutustu vastuullisiin informaatiopalveluihin.

Kuvan lähde: Preventos Informatics Oy

Kuvan lähde: Shutterstock

TAHKOSAFARIT OY

Tahkosafarit tuottavat toiminnallisia elämyspalveluita Nilsiässä, vaikkakin retket ja vuokraus järjestyvät laajalti myös Kuopioon ja lähialueille.

Yrityksen historia alkaa vuodesta 1992, jolloin Ako Turunen aloitti kelkanvuokrauksen Tahkovuorella. Siitä tähän hetkeen mahtuu matkan varrelle satoja kelkkoja ja tuhansia kilometrejä, sekä paljon henkilökuntaa.

Yritys tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja asiakkailleen. Luonnonrauhaan kaipaava voi valita elämyksistä esimerkiksi patikoinnin, lumikenkäilyn tai melomisen. Paintball-värikuulapeli, moottorikelkka-ajelu tai sähköavusteinen e-Fatbike ovat hyviä aktiviteetteja vauhdista viehättyvälle persoonalle.

Tahkosafarit tarjosivat huhtikuussa 2021 pidettyyn hackathoniin palkinnoksi kanoottivuokrauksen. Voittajat pääsivät fiilistelemään Suomen luontoa idylliseen Tahkon miljööseen. Monelle palkinnon saajalle elämys oli itsessään uusi, sillä monikaan hackathonin osallistujista eivät olleet paikallisia.

Kurkkaa Tahkosafarien jännittävät aktiviteetit.

3D TALO FINLAND OY

3Dtalon tuottamat korkeatasoiset virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden ratkaisut kehittävät liiketoimintaa, sekä edistävät suunnittelutyötä virtuaalitodellisuudessa Design Space -ohjelmiston avulla.

3Dtalon osaajilla on vuosien kokemus virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen kehittämisestä teollisuuden haastaviin tarpeisiin. Johtavana teknologiakumppanina yritys varmistaa, että asiakas saa käyttöönsä uusimmat ja innovatiivisimmat ratkaisut.

Palvelut toimialoittain:
• Teollisuuden palvelut ja tehdassuunnittelu virtuaalitodellisuudessa
• Tila- ja aluesuunnittelu, sekä rakennushankkeet
• Virtuaalitodellisuus avusteinen muotoilu ja tuotekehitys
• Markkinointi, viestintä ja elämystuotanto virtuaalitodellisuudessa

Katso tästä luovia virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden ratkaisuja yrityksesi kehittämiseen.

Kuvan lähde: 3D Talo Finland Oy

Kuvan lähde: 3AWater Oy

3AWATER OY

3AWater Oy on kuopiolainen teknologia-startup, joka kaupallistaa nopeaa ja helppokäyttöistä ratkaisua vesien metallipitoisuuksien mittaamiseen. Tuotetta käytetään riskien hallintaan ja ympäristön tarkkailuun paljon metallipitoisia vesiä käsittelevässä teollisuudessa kuten kaivoksilla. Teknologiaa on alun perin kehitetty Itä-Suomen yliopiston Sovelletun fysiikan laitoksella.

Perehdy 3AWater Oy:n tärkeään työhön.

 

PANORAMA BAR

Tahkovuoren huipulla matkailijoita palvelee Panorama Bar, jonka valttikortti on nimensä mukaisesti laajana Syvärijärven yli levittäytyvät Tahkon parhaat maisemat. Panorama Bar on tunnelmallinen maisemaravintola Tahkovuoren huipulla Panorama-tuolihissin yläasemalla.

”Kuvittele seurueesi tunnelmalliseen maisemaravintolaan Tahkon rinteiden huipulle. Panorama on maiseman ihailijan unelmapaikka. Salin 180°-panoraamaikkunoista avautuu mahtava maisema yli Syvärin. Ravintola sijaitsee 265m merenpinnasta. Lounas tai illallinen Tahkon huipulla on aina elämys.”, yrityksen verkkosivuilla kerrotaan.

Panorama Barin palveluihin kuuluvat myös tilaisuus- ja tapahtumapalvelut, myllykivilähde, sekä 2019 tulleet lähdevesipalju ja näköalasauna. Näköalasauna sijoittuu Panoraman näköalaterassin eteen, joten näköalat ovat taatusti mahtavat. Saunan panoramaikkunasta näkee pitkälle yli Syvärijärven ja Tahkon kylän valoineen.

Vieraile Panorama Barin verkkosivuilla.
Katso Panorama Bar Kabiinin mahtava esittelyvideo.

Kuvan lähde: Panorama Bar

Kuvan lähde: Kuopion Saana Oy

KUOPION SAANA OY

Kuopion Saana on vajaa kaksi vuotta toiminnassa ollut matkailukeskus, jossa on yleinen sauna & spa, ravintola ja upeat terassit. Kokonaisuuden täydentää Saanan läheisyydessä toimivat yritykset, jotka tarjoavat erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Saanan yleisessä sauna & spa:ssa pääset nauttimaan mm. savusaunasta infinity poolista sekä poreammeesta.

Ravintola puolestaan tarjoaa herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista. Kesällä Suomen suurimmat terassit tarjoavat upeat puitteet auringosta nauttimiseen.

Hankkeemme järjesti huhtikuun lopussa hackathonin, jossa yksi palkinnon tarjoajista oli Saana. Voittajat palkittiin Saanan sauna & spa -lahjakorteilla, Tahkosafarien kanoottivuokrauksella, sekä osallistujat saivat käyttöönsä Foodoran ruokalahjakortit tapahtuman aikana.

Vieraile ihastuttavan Saanan verkkosivuilla.

KUOPIO TAHKO

Kuopio Tahko on Kuopion ja Tahkon alueen matkailuun keskittynyt uniikki yhdistelmä, jossa luonto ja elämys kohtaavat.

Järvi-Suomen matkailun pääkaupungissa matkailijat, läheltä ja kaukaa, löytävät helposti mieleisensä aktiviteetit, maukkaimmat ravintolaelämykset ja mukavimman majoituksen.

Alue on täynnä elämää ja elämyksiä, tapahtumia ja kohtaamisia, hyvin nukuttuja öitä, sekä öitä, joina ei mennä nukkumaan lainkaan. Aktiviteetit sopivat yksin reissaajille, perheille ja työporukoille.

”Alueemme on tuhansien puhtaiden järvien ympäröimä luontoäidin suosikki, missä välitön elämänasenne on perinne, kokemukset saavutuksia tärkeämpiä ja ihmiset kuin parhaita ystäviä, joita et vielä ole tavannut.” – Kuopio-Tahko

Jo noin 20 Tahkon matkailuyritystä ovat sitoutuneet kestävän kehityksen ohjelmaan, josta voit lukea lisää klikkaamalla.

Tutustu Kuopio-Tahkon upeaan alueeseen.

Kuvan lähde: Kuopio-Tahko Markkinointi

HURRY OY

Maltathan vielä hetken, Hurryn esittely on tulossa tuota pikaa! 🥁

Voit kuitenkin jo vierailla yrityksen näyttävillä verkkosivuilla.